Mengapa Saya Mengelakkan Perdagangan Mata Wang Kripto?

Sesetengah pakar crypto akan membenci saya. Sesetengah orang mungkin akan mengutuk saya kerana telah menulis artikel ini, menjelaskan keputusan saya untuk mengelakkan Cryptocurrencies walaupun ia merupakan salah satu cara dalam talian terpantas untuk membuat wang tunai hari ini, tapak berkaitan!

Mata wang kripto memang mempunyai peningkatan eksponen dalam populariti. Saya bersama anda dalam hal itu. Bitcoin dan Ethereum mendahului pek aset digital dari segi prestasi. Idea mata wang kripto ini telah berada di barisan hadapan untuk kebanyakan teknologi kewangan dan mencipta gembar-gembur besar. Kedua-dua peniaga profesional dan runcit kini bermain permainan. Ramai pelabur amatur telah melompat menaiki kereta muzik cryptocurrency untuk mencuba dan mendapatkan sepotong pai. Antara pelbagai cara untuk mendapatkan wang dalam talian kaedah ini menjadi terkenal dan menjadi cara pilihan untuk generasi muda untuk mendapatkan wang dalam talian. Ini mengakibatkan berbilion-bilion dicurahkan ke lapangan. Ramai daripada mereka menjadi jutawan segera sebelum mereka mula mempersiapkan diri.

Perdagangan mata wang kripto: Apakah itu dan bagaimana sistem berfungsi?

Sistem mata wang kripto adalah alternatif kepada bank yang membenarkan pengesahan transaksi. Sistem ini membenarkan sesiapa sahaja untuk melabur dalam mata wang kripto, menjana wang dan memperdagangkannya. Ia adalah blockchain yang memacu mata wang kripto. Lejar mutlak yang dikongsi memudahkan transaksi dan penjejakan aset dalam rangkaian perniagaan.

kehilangan saya? Anda bukan seorang sahaja yang terkejut.

Anda tidak boleh membuat wang dalam talian jika teknologi anda tidak terkini. Bagaimanakah ini menjadi salah satu cara dalam talian terbaik untuk membuat wang tunai? Itu mungkin. Rakan saya, itulah sebab saya mengelak daripada idea ini dan beralih kepada cara lain untuk mendapatkan wang dalam talian.

Sebab pertama ialah turun naik liar dalam harga

Harga mata wang kripto boleh melonjak secara eksponen. Itulah sebabnya sesetengah orang telah membuat banyak wang dengan cepat. Ramai yang berada di sana pada masa yang tepat. Mereka mungkin bertuah kerana telah menemui kaedah menjana wang dalam talian ini. Dalam pasaran yang didorong oleh euforia, orang ramai kehilangan kepala mereka berdasarkan emosi dan bukan rasional. Apabila harga meningkat, semakin ramai orang bergegas untuk masuk. Ini sebahagiannya adalah hasil daripada FOMO (takut ketinggalan). Jika harga semakin meningkat, bukan idea yang baik untuk meletakkan wang dengan harapan harga yang lebih tinggi. Beberapa penganalisis tiba dan membuat beberapa ramalan yang berani, seolah-olah ia adalah fenomena yang jarang berlaku. Lebih ramai orang kemudian melompat ke atas kapal dengan wang mereka dan euforia menjadi kegembiraan mutlak.

Ia seperti pembalikan arah aliran.

Dikatakan bahawa dalam dunia perdagangan lembu jantan adalah orang yang menaiki tangga, dan beruang adalah orang yang melalui tingkap. Mata wang kripto tidak berbeza. Mereka ada dalam fikiran dan doa saya. Saya harap mereka dapat keluar dari kekacauan ini tanpa cedera. Memandangkan kita bercakap TRILION dipadamkan daripada pasaran, lebih mudah untuk berkata daripada melakukannya. Banyak pelabur runcit telah dirobek-robek tanpa mereka tahu apa yang berlaku.

Apabila anda membuat keputusan untuk melabur wang dalam Crypto, adalah penting untuk membuat rancangan. Ia juga perlu untuk menjadi orang yang mempunyai hati yang baik. Salah satu cara yang lebih berisiko untuk membuat wang dalam talian adalah melalui Crypto. Anda boleh kehilangan sedikit dalam masa yang sangat singkat.

Sebab 2: Anda syiling crypto mungkin dicuri

Bahagian yang saya tidak suka ialah ini, tetapi terdapat langkah berjaga-jaga yang boleh anda ambil. Disebabkan sifat digital permainan, penggodam yang mahir dalam Kungfu boleh mengakses akaun anda tanpa anda sedari dan mengeluarkan syiling anda. Perkara yang paling teruk ialah anda boleh cuba menghubungi polis tempatan dan anda mungkin tidak mendapat kembali wang tunai anda. Pakar forensik digital juga perlu menggunakan Kungfu Internet mereka untuk mencari dan mendapatkan semula wang anda.

Leave a Reply